Главна / Вести / Косово и Метохија / Одржан Одбор за заједнице

Одржан Одбор за заједнице

cdfa54053805c4a7f07a2686eb2f2fc9_XLПрва редовна седница Одбора за заједнице одржана је у згради општине Грачаница.

На почетку усвојени су Дневни ред и записник са пете ванредне седнице одржане 26.05.2016. године. Чланови су потом расправљали о предложеним капиталним пројектима мањинских заједница.
Представник албанске заједнице из Кишнице затражио је поправку јавне расвете, изградњу дечијег парка и доделу парцеле за изградњу џамије.
Представница ромске заједнице из Грачанице затражила је реконструкцију канализационе мреже у доњој махали због честог изливања и изградњу водоводне мреже у горњој махали.
Представник Рома из Преоца захтевао је насипање једне ромске улице у том месту.
На данашњој седници представљен је а потом усвојен извештај Канцеларије за заједнице и повратак за мај 2016. године. Према извештају, представници Канцеларије за заједнице обишли су контејнерска насеља на Падалишту и код ‘Воћара’ како би се упознали са тренутном ситуацијом. Обишли су и школе у којима наставу прате деца из ромске, ашкалијске и египћанске заједнице, и обећали им помоћ у школском прибору. Представници општинске Канцеларије су током маја имали и низ састанака са различитим домаћим и међународним организацијама у вези са повратком.
Под тачком разно представник ОЕБСА тражио је од чланова Одбора да утичу на своје заједнице да присуствују јавним састанцима за планирање општинског буџета, јер је, како је казао, то начин да својим предлозима реше бројне инфраструктурне и друге проблеме.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Стано: Циљ Радне групе да се нађе трајно ресење за таблице

Први састанак Радне групе, која би требало да се бави решавањем спора Београда и Приштине …