Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Због избора на Косову може да пропадне споразум

Дачић: Због избора на Косову може да пропадне споразум

dacicПремијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да почетком августа истиче рок за пријаву изборних листа за локалне изборе на Косову и да уколико не буде конструктивног приступа може да пропадне не само бриселски споразум, већ и европски пут Србије.
Дачић је на конференцији за штампу у Влади Србије рекао да ће се 24. јула у Бриселу састати са високом предсатвницом ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон и Хашимом Тачијем и да ће разговарати о телекомуникацијама и енергетици, а да предстоје и важни разговори у вези са локалним изборима на Косову.

Он је поновио да ће следеће недеље странке владајуће коалиције разговарати о кадровским решењима, а да ће се на основу тога влада изјаснити и предложити нова решења парлменту до краја јула.

Премијер је рекао и да уколико се прекораче договорени датуми у вези са реконструкцијом владе то не значи да постоје проблеми.
“То су договорени рокови, али то не значи да ако се нешто догоди 1. августа на пример, постоје проблеми”, рекао је он.

Премијер је нагласио да је “забавно све оно што се у штампи чита” и говори о комбинацијама у вези са кадровским решењима и истакао да ништа од свега тога није било тема разговора.
“О томе ћемо разговарти наредне недеље, али се нећемо свађати”, поновио је Дачић.

Дачић је подсетио и да комесар за проширење ЕУ Штефан Филе у Србију долази 17. јула, а да ће већ сутрадан имати састанак са техничким тимовима, што значи да ће у наредним данима морати да буду договорени сви тимови, како главни тако и технички, као и главни преговарач.

 

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …