Главна / Друштво / “28. Јун” – Помоћ Србима

“28. Јун” – Помоћ Србима

28.junСрпска хуманитарна организација “28. Јун” је на Видовдан, 28. јуна 2016. поделила помоћ у Грачаници, Невесињу, Кистањама, Обреновцу и Бојнику.

Координатор организације за Централну Европу, Тамара Хаџи-Павловић и Никола Станишић, су посетили породицу хероја са Кошара, Новицу Спасића у Бојнику, на југу Србије, и том приликом им однели дечја колица за новорођене близанце, храну и кућне потрепштине. Истог дана су посетили браћу Гагић, Златибора и Далибора и поручили грађевински материјал за њихову недовршену кућу у близини Обреновца.

Друга већа делегација 28. јуна, на чијем челу је био координатор за Европу, Петар Грабеж, а пратња координатор за Западну Канаду, Даниел Јанковиц, координатор за Немачку Љиљана Зивановиц и координатор за Италију, Марко Кукиц, посетила је манастир Грачаницу и тамо учествовала у прослави Видовдана на Газиместану, након чега је уручила прилог Српској православној цркви на Косову и Метохији.

Председник организације, Филип Филипи Јанковић и координатор организације за Аустралију, Давид Лежаић, посетили су Српску православну цркву “Свети Ћирило и Методије” у Кистањама, у Крајини у којој су такође дали прилоге у име организације. Ова група је затим наставила пут према Невесињу, у Републици Српској где су уједно однели прву донацију у Херцеговину, где им је помагала Ангелина Дјордјевиц, млади члан организације. Том приликом, средња школа “Алекса Шантић” добила је свеске и оловке за све ученике ове школе, чијих 6 учионица је недавно реновирала наша сарадница Маја Ковац.

Ова видовданска акција је наша највећа једнодневна акција до сад и прилика да се још једном захвалимо свим нашим донаторима, онима који на други начин подржавају наш рад и нашим члановима, који су омогућили све ово.

Истовремено, активности везане за прославу 5. годишњице организације започете су на “Српски дан” у Нијагариним Водопадима, у Канади и трајаће до 16. октобра – чиме ћемо обележити дан на који је пре 5 година започет “Бој за Косово” – највећи хуманитарни пројекат помоћи Србима на Косову. Уз то, за наредних неколико месеци ове године припремили смо 28 хуманитарних догађаја широм света, каже се у саопштењу Српске хуманитарне организације “28.Јун”.

Check Also

Арлов са Петковићем о пројектима Одбора Српске за помоћ Србима на Косову

  Председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састао …