Главна / Култура / Представа „Школско звонце“ на фестивалу у Котору

Представа „Школско звонце“ на фестивалу у Котору

DSCN9841[1] „Школско звонце“ у режији Срећка Тодоровића представа Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ из Грачанице 02.07.2016 путује у Котор на  међународни фестивал дечијих представа.

-Представа „Школско звонце“ Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ у  Грачаници је прича о дечаку Ивану, који се боји поласка у школу којом га сви плаше. На наговор свог брата од стрица, Стевана, Иван једне вечери одлучује да оде у школу и да се увери каква је. На путу до сазнања да ли је школа, како су му причали – баук, која има за циљ да га смири и претвори у озбиљног штребера, догађају му се разне неприлике. Ипак, Иван на крају схвата да школа није страшна- рекао је директор позоришта Срећко Тодоровић.

Млади глумци Иван Мицић у улози Стевана и Алекса Симић у улози Ивана кажу да није било тешко  научити текст и да су прихватили представу као игру.

-Није било тешко, али је  било потребно  доста  времена да би се  увежбао текст, имамо добре редитеље који нам помажу да све одглумимо професионално- рекао је Иван Мицић.

-Најтеже ми је било како да научим покрете и текст, али кроз пробе смо све увежбали и сада нам је све лако и једноставно- казао је Алекса Симић.

 

Check Also

Ансамбл Венац премијерно одиграо кореодраму „700“, на великој сцени Народног позоришта

Поводом 700 година манастира Грачаница, уз благослов Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске, а покровитељство Министарства културе …