Главна / Вести / Косово и Метохија / Бивши службеници косовске општине Грачаница приведени су јутрос

Бивши службеници косовске општине Грачаница приведени су јутрос

milicija 1Бивши службеници косовске општине Грачаница Нада Бркљач и Војкан Маринковић приведени су јутрос због сумње да су починили злоупотребу службеног положаја, учешће у организованој криминалној групи, фалсификовање службене документације и узимање мита, речено је Срни у полицијској станици у Грачаници.

Њих двоје ухапсила је специјална јединица Косовске полицијске службе (КПС), у чијој је надлежности сузбијање организованог криминала.

У полицији кажу да припадници станице косовске полиције у Грачаници нису учествовали у овој акцији и да више информација о јутрошњем хапшењу не могу саопштити све док не добију званичну информацију из команде КПС-а.

Према полицијским информацијама, Бркљачева и Маринковић су умешани у “злоупотребу и неосновано претварање, приватног, државног и друштвеног земљишта у рејону Чаглавице и Преоца у приватне поседе”.

Ово двоје Срба доводи се у везу са групом за организовани криминал коју предводи Азем Суља, ујак актуелног председника самопроглашеног Косова Хашима Тачија.

Суља са групом од педесетак чланова оптужен је да је оштетио буџет самопроглашеног Косова у износу од скоро 50 милиона евра тако што је фалсифиовањем документације дошао у посед више десетина хектара приватне, друштвене и државне имовине у власништву Срба и бивших друштевних предузећа.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …