Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Наставак брисања српских трагова постојања на КиМ

Ђурић: Наставак брисања српских трагова постојања на КиМ

marko-djuric djuricОдлуком да се село Српски Бабуш преименује у Бабош одборници привремене Скупштине општине Урошевац придружили су се кампањи брисања трагова српског постојања на Косову и Метохији, упозорио је данас директор Канцеларије за КиМ Владе Србије Марко Ђурић.

“Овиме је локална власт отворено дала подршку настојањима да се конзервирају последице етничког чишћења којем је српски народ био изложен”, истакао је Ђурић у писаној изјави достављеној Танјугу.

Ђурић је упозорио да локални и покрајински органи власти на Косову и Метохији у којима већину чине Албанци до сада су углавном нечињењем били саучесници у застрашивању Срба повратника, скрнављењу гробаља и цркава, те уништавању српске имовине, али ово је, како је нагласио, сасвим нов корак у распиривању антисрпске хистерије на Косову и Метохији.

“Албански одборници у Урошевцу су послали јасну поруку да им не сметају само Срби, већ и сам помен српског, и то је ништа друго него политичка манифестација шовинизма и најотвореније мржње”, сматра Марко Ђурић.

“Српски народ жели окончање периода мржње и сукоба и отпочињања ере сарадње, нормализације односа и мирног решавања несугласица у региону, али за такав искорак је потребна обострана воља, због чега очекујемо од Приштине да утиче на то да ова одлука буде преиначена”, рекао је Ђурић.

Албански одборници привремене Скупштине општине Урошевац су у суботу донели одлуку да се село Српски Бабуш преименује у Бабош.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …