Главна / Вести / Косово и Метохија / Тачи: Почела имплементација бриселског споразума

Тачи: Почела имплементација бриселског споразума

taciПочетак примене бриселског споразума изузетно је значајан корак, рекао Хашим Тачи. Он је, како каже, уверен да ће брзо бити уклоњене и две преостале барикаде на северу Митровице.
Тачи је на седници Владе, како је саопштено из његоовг кабинета, рекао да је изузетно значајно да може рећи да је процес примене споразума почео у целости да се примењује.

“Слобода кретања је забележила изразити напредак. Полиција и цариници се слободно крећу до прелаза Јариње и Брњак, што значи да је у целости почела примена споразума о ИБМ-у. Остало је да се ради на уклањању свих барикада. Остале су неуклоњене две”, рекао је Тачи.
Тачи је истакао и да је изузенто значајно да су затворене све полицијске поставке МУП-а Србије, што су потврдили косовска полиција и Еулекс.

“Сада почиње фаза појединачног регрутовања Срба у косовску полицију”, рекао је Тачи и додао да је такође значајно да се у судовима који делују на северу више неће примати ни један предмет.
Тачи је позвао све политичке субјекте на северу Косова да учествују на изборима и рекао да треба да се организују у политичке субјекте, покрете или удружења како би учествовали на њима.
Косовски премијер је сутрашњу посету комесара за проширење ЕУ Штефана Филеа Косову, оценио као додатне поруке за јачање европског пута Косова у процесима ССП и либерализације виза.

Check Also

Дрецун: Сценарио на Косову је део дугорочног плана Приштине

Председник скупштинског Одбора за КИМ Милован Дрецун је рекао да је “Приштина ову кризу направила …