Главна / Вести / Косово и Метохија / Лаптоп рачунари за институције у покрајини

Лаптоп рачунари за институције у покрајини

slika_2Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије је уз посредовање Канцеларије за Косово и Метохију обезбедило 35 лаптоп рачунара за институције у покрајини.

Заменица директора Канцеларије за КиМ Малинка Митровић је на церемонији примопредаје лаптоп рачунара истакла важност информатичке писмености и потребу праћења савремених токова.

„Свака донација у данашње време је добродошла, међутим знајући да информатичка писменост представља базу и сваку другу надоградњу, исувишно је говорити о томе који је значај доделе ових рачунара институцијама и школама на Косову и Метохији. Без примене рачунара није могуће пратити савремене и образовне трендове када је у питању примена рачунара у школама, јер се већина наставних планова и програма заснива искључиво на примену рачунара. Несумњиво је такође да ће ови рачунари добро доћи и локалним самоуправама“, казала је Малинка Митровић.

slika_1Трајан Станојевић који је у име Основне школе „Марко Рајковић“ из Врбовца преузео рачунаре је казао да ће они бити коришћени у кабинету информатике.

„Наша школа има старе рачунаре који су у јако лошем стању, тако да ће ово значити нашим ученицима. Рад у кабинету за информатику ће сада бити олакшан и надам се да ће наши ученици то искористити на најбољи могући начин“, казао је Станојевић, шеф рачуноводства ОШ у Врбовцу.

Снежана Нешић, педагог у Економско-трговинској школи у Лапљем Селу се у име директора захвалила донаторима и истакла да ће рачунари бити коришћени пре свега за наставу у Економско-трговинској школи.

http://youtu.be/RVCXlZx5jPs

Рачунаре су на коришћење на период од годину дана добили Основне школе у Врбовцу, Кусцу и Липљану, Економско трговинска школа у Лапљем Селу, вртић у Липљану, Општина Липљан, Општина Качаник и Биро Канцеларије за КиМ у Грачаници.

Припремила: Кристина Недељковић

 

 

Check Also

Српска листа: Нелегални упад припадника БСК на територију општине Зубин Поток – грубо кршење споразума из 2013.

Нелегални упад припадника Безбедносних снага Косова на територију општине Зубин Поток је грубо кршење споразума …