Главна / Друштво / Пензинери са Космета у Пролом и Сокобањи

Пензинери са Космета у Пролом и Сокобањи

img_0324На иницијативу надлежних из Косовског управног округа, више од две стотине пензионера са територије општине Липљан, посетило је у једнодневној екскурзији Пролом и Сокобању.
Првог дана, Пролом Бању је посетило 110. пензионера. Била је то јединствена прилика да се пензионери овог краја упознају са природним лепотама јабланичког округа, посете термална врела, и обиђу православне светиње из XIII века. Заједнички ручак за све туристе организован је у природном окружењу, уз песму и игру, како пензионера, тако и мештана јабланичког округа.
Дан раније, у братској општини Сокобања је боравило 110. жена, углавном домаћица са територије општине Липљан. Многе од њих су по први пут биле, у како је многи називају “краљицом” свих бања.
img_0359Била је то прилика да виде Аква парк, упознају се туристичком понудом Сокобање, обиђу на далеко познато лечилиште за плућне болести, турско купатило “Амам” у центру Сокобање, као и Андрићев апартман „144“, а своје дружење заврше заједничким ручком и поподневном шетњом прелепим стазама здравља.
Начелник Косовског управног округа Срђан Петковић, имао је прилике да разговара са представницима локалне самоуправе, који су учинили све да на најбољи могући начин угосте сународнике са Косова и Мерохије, који су изразили жељу да узврате гостопримство.
Заједничком фотографијом, како је рекао начелник Срђан Петковић, овековечено је дружење, које ће многима остати за дуго у сећању.

https://youtu.be/n1VQVesnFdk

Check Also

Премијера представе “Антигона” 8. маја у Дому културе у Грачаници

Премијерно извођење нове представе Народног позоришта у Приштини „Антигона“,  по Софоклеовом тексту и у режији …