Главна / Друштво / Освештан ловачки Дом у Лапљем Селу

Освештан ловачки Дом у Лапљем Селу

img_0484У присуству чланова ловачког удружења Грачаница, представника општине Грачаница, и мештана, данас је у Лапљем Селу освештан Ловачки Дом. У просторијама Дома, пресечен је колач поводом славе Св. Евстатија, који ће, како је речено, од данас бити заштитник овдашњих ловаца.

“Данас је наша слава Св.Евстатије, заштитник ловаца. Драго ми је да после 60 година, постојања ловачког друштва Грачаница, данас имамо прилику да освештамо новоизграђени ловачки Дом и прославимо нашу Славу. Овде смо нашли свој мир. Надам се да ће након овог освећења, сваки ловац имати мирну руку, добар поглед, пре свега у очувњу дивљачи.

Ловци имају и посебну img_0485улогу, да заштите дивљач од звери, а наше поднебље је познато по томе, да је све мање ретких врста дивљачи а све више грабљиваца који доприносе истребљењу. Ми смо пустили 1.августа лов на пернату дивљач, као што су препелица и грлица.

Иначе, од 16.октобра крећемо са ловом на пољску јаребицу и фазана, а задње недеље отварамо лов на зеца, ког максимално штитимо и чувамо. Дужан сам да кажем да је лов ограничен на максимално две дивљачи”, рекао је Синиша Ивић председник ловачког друштва Грачаница.

img_0490Ловачко друштво има 150 регистрованих чланова који ће у овом Дому, који је изградила општина Грачаница, сасвим сигурно пронаћи место за своје активности.

 

 

 

Тон: Синиша Ивић, председник Ловачког друштва Грачаница.

Check Also

Веште руке Стефанове

ОШ „Десанка Максимовић“ у Косовској Каменици позната је по бројним радионицама.  Дуборез је нови занат …