Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић обишао радове на санацији школе у Рабовцу

Петковић обишао радове на санацији школе у Рабовцу

img_0819Начелник Косовског управног округа Срђан Петковић обишао је данас истурено одељење у Рабовцу основне школе „Браћа Аксић“ из Липљана, где су у току радови на санацији објекта .

Пројекат је финансиран од стране општине Липљан преко Канцеларије Владе Републике Србије за Косово и Метохију а укупна вредност радова износи 490.000,00 динара.

Уговором је предвиђена замена столарије, прозора и улазних врата, изградња оџака са четири излазна система, као и комплетно кречење просторија. Сви радови би требало да се заврше до 28. 10. 2016 године.

Како је истакао начелник Косовског управног округа Срђан Петковић, већ наредне године, у плану је замена ламината у свим учионицама, зборници и помоћним просторијама, замена унутрашњих врата, као и увођење централног грејања.

img_0827„Уверио сам се да радови теку по плану и надам се да ће све бити завршено на време. Ово је почетна фаза улагања у овај објекат. Већ следеће године, планирамо да ученицима и наставном особљу обезбедимо још боље услове. Надам се да ће се реализовати пројекат да на пролеће кренемо са уградњом ламината у свим просторијама, као и да обезбедимо средства за увођење централног грејања. Посебно ми је драго што број ученика који похађају наставу на српском језику у овом месту није опао. То нас чини срећим и зато, нећемо стати са улагањем када је у питању просвета на Косову и Метохији“ рекао је Петковић.

Начелник Косовског управног округа Срђан Петковић је у току дана обишао и радове на реконструкцији звонаре у цркви Светог Кнеза Лазара у Доњој Гуштерици, највећем српском селу у општини Липљан, пројекат који је такође финасиран од стране општине Липљан преко Канцеларије Владе Републике Србије за Косово и Метохију.

Check Also

ККиМ: Османи или не жели дијалог, или не схвата концепт мирољубиве политике

Контрадикторност и апсурд су постали омиљене реторичке фигуре политичара у Приштини, који из дана у …