Главна / Друштво / Одржан просветни семинар на тему „Игре у настави“

Одржан просветни семинар на тему „Игре у настави“

seminarДруштво учитеља Грачаница у сарадњи са школском управом у ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници организовало је семинар на тему „Игре у настави“ чији су аутори дугогодишњи просветни радници Вера Јовић и Вијолета Мартаћ.

„Циљ овог семинара јесте јачање капацитета запослених у образовању за примену различитих метода и техника  у раду. Конкретно, ради се о примени игара, како би се подигла мотивисаност ученика за учење“, истакла је Вера Јовић.

„Семинар је намењен свим наставницима у основној школи, стручним сарадницима и директорима. Ради се радионичарски, а учитељи и наставници су већ научили да тако раде. Они улазе у улогу ђака и на тај начин пролазе кроз активности које су везане за активности које ми показујемо и после се лакше све то примењује у раду“, нагласила је Вијолета Мартаћ.

seminar1Семинар „Игре у настави“ реализује се уз подршку Републичког завода за вредновање и унапређивање квалитета образовања, а према оценама просветинх радника  оваква стручна усавршавања су им и те како значајна пре свега што на њима, како кажу, добијају нова сазнања о савременим тенденцијама у васпитно-образовном процесу.

„Овај семинар је веома битан за све учитеље, а и за наставнике уопште, јер стичемо нова искуства, сазнајемо нешто ново и све то моћи ћемо да примењујемо у нашем раду“, рекла је Сузана Максимовић, председник учитељског друштва Грачаница.

„Добијамо сазнајну вредност шта се ново дешава и шта можемо да предупредимо у настави, да добијемо још веће знање јер без усавршавања нема напретка“, рекао је учитељ Љубомир Максимовић.

У циљу стручног усавршавања просветних радника Друштво учитеља Грачаница до краја школске године планира организацију још два стручна семинара, као и учешће на зимским сусретима учитеља  и републичком Сабору учитеља.

 

Check Also

ПУ “Ђурђевак” у Грачаници испратила још једну генерацију предшколаца

Предшколска установа „Ђурђевак“ у Грачаници организовала је приредбу и свечану доделу сертификата деци која су …