Главна / Друштво / Лекова тренутно има у апотеци ДЗ Грачаница

Лекова тренутно има у апотеци ДЗ Грачаница

lekoviСуграђани централног Косова последњих година имају проблема када је набавка лекова на рецепт у питању, али тренутно у апотеци Дома здравља Грачаница многих лекова има, потврдио нам је шеф апотеке Небојша Ђорић.

„У односу на ранији период када се дешавало да немамо лекове ситуација је, од јуна када смо добили лекове, промењена и сада се може рећи да је тренутна снабдевеност лековима наше апотеке на задовољавајућем нивоу“, истакао је Ђорић.

Од лекова који иду на рецепт у апотеци Дома здравља у Грачаници тренутно има антибиотика, антихипертензива, антидијабетика, сирупа за децу против температуре и за инхалирање. Када је санитетски материјал у питању и ту је ситуација тренутно добра, дакле има довољно шприцева, игала, вата, газа, рукавица и осталог, што смо много пута до сада куповали.

Снабдевеност апотеке ДЗ Грачаница веома је значајна за мештане Грачанице, који су истакли да су задовољни што сада не морају баш сваки лек да купују.

Лекови који су најчешће тражени а нема их у овој апотеци су инсулин, одређени антидијабетици и одређени психостимуланси, нагласио је Ђорић.

Иако је последња испорука лекова и санитетског материјала била у јуну месецу, од пристиглих лекова, према речима шефа апотеке ДЗ Грачаница, залиха има за наредних пар месеци.

Апотека ДЗ Грачаница једина је апотека која у Грачаници ради 24 часа, али се у њој лекови не могу купити и издају се само на рецепт који се мора преписати у току дана. Иако, поред ове апотекe у Грачаници има и неколико приватних, уколико нам затреба неки лек у току ноћи мораћемо да сачекамо јутро.

Check Also

У Доњој Гуштерици обележена сеоска слава и одржана прва Питијада

У оквиру Видовданских дана и сеоске славе у Доњој Гуштерици, Туристичка организација Грачанице и општина …