Главна / Друштво / Максимовић: Радијатори топли у свим школама централног Косова

Максимовић: Радијатори топли у свим школама централног Косова

dusko_sandraВећ се ближи крај другог месеца нове школске године. На срећу, настава се у свим школама на централном Косову одвија без проблема, то је за наш програм потврдио самостални саветник Министарства просвете на Косову, Душко Максимовић.

„На централном делу Косова и Метохије имамо 20 основних школа, са негде око 3.500 ученика и 10 средњих школа. Настава је за све ученике почела 1. септембра, а пре тога је Министарство просвете са управама  школа урадило све потребене припреме, тако да до данас нисмо имали никакве проблеме који би реметили нормалан процес наставе“, истакао је Максимовић.

С обзиром на то да је последњих дана температура у осетном паду, Максимовић нам је потврдио да су радијатори у свим школама топли.

„Све учионице на централном Косову су топле, у шта сам се и сам уверио обиласком школа . Огрев је ове године допремљен на време и биће га довољно до краја календарске године, али очекујемо допремање још једног контигента тако да нема разлога за бригу“.

Када је школство у питању, један од водећих проблема је недостатак простора, али очекује се да и тај проблем буде коначно решен изградњом средњошколског центра.

„Почетак изградње средњошколског центра очекујемо већ око почетка наредне школске године и тиме ћемо решити један велики проблем, јер ми  тренутно немамо ни довољно учионица а о кабинетима и да не причам. Изградњом овог центра растеретићемо основне школе и створити боље услове за наше средњошколце“, нагласио је Максимовић.

Check Also

Молитвено сабрање поводом великог сабора у Добротину

Српска Православна парохија добротинска у Добротину позива верни народ, да на трећи дан Свете Тројице …