Главна / Култура / “Јесен самураја” на великом платну у Грачаници

“Јесен самураја” на великом платну у Грачаници

jesen_samurajaВечерас су у великој сали Дома културе у Грачаници приказане две пројекције филма „Јесен самураја“, редитеља Данила Бећковића. Ова романтчина комедија има елементе спортског филма, а реч је о ведрој и забавној савременој љубавној причи. Главни јунак је бивши каратиста, кога глуми Петар Стругар, велики таленат који није успео у каријери јер је више од тренинга волео провод. По завршетку каријере „Стругар“ се враћа у родни град, заљубљује се и жели да оствари породицу са својом изабраницом и њеним сином али схвата да осим каратеа не уме ништа друго да ради, те је потрага за послом изазвала низ комичних ситуација.

Улоге у филму тумаче поред Петра Стругара и Христина Поповић, Андрија Милошевић, Никола Којо, Катарина Жутић, Марија Јовановић, Славиша Чуровић и други.

img_0870Пројекцији филма је претходила конференција за штампу на којој су били присутни продуцент филма Марко Пљакић и глумица Марија Јовановић.

„Драго ми је да сам поново у Грачаници. Лед смо пробили филмом „Мали Будо“, а захваљујући људима из овог центра тај филм је одгледан у већини места на Космету. Имали смо велико задовољство да у Грачаници имамо две године за редом „Школу филмске магије“, што је резултирало јако добрим филмом који је премијерно приказан заједно са нашим филмом у Сава центру у Београду 3. октобра. Нама је ово велики испит, да видимо да ли смо довољно добри, да ли је филм довољно добар, а то ће се најбоље показати на овом месту. Филм је у централној Србији до сада видело преко 100.000 људи, сале су препуне, реакције су боље него на филм „Мали Будо“, а ја се надам да ће тако бити и у Грачаници“, рекао је Пљакић.

Млада глумица Марија Јовановић је рекла да је глумачки део екипе управо део људи који су сарађивали на филму „Мали Будо“.

„Моје искуство је дивно зато што су они били врло отворени за сарадњу, највише што се тиче тог креативног дела и зато ми је било лако да се уклопим у целу причу. Мој лик ће у биоскопској верзији открити део ствари, док ће се у телевизијској верзији филма поједини ствари закомпликовати, а моја ће се улога у том смислу проширити. Први пут сам сарађивала са Данилом Бећковићем и имали смо дивну комуникацију и помоћ јер сам први пут радила ову врсту жанра“, рекла је Јовановићева.

У Грачаници се вечерас тражила карта више за обе пројекције, а одушевљење публике је било неизоставно након првог гледања филма „Јесен самураја“. Свему је предходио шестоминутни филм у остварењу “Филмске магије” редитеља Ивана Миљковића из Грачанице.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …