Главна / Вести / Косово и Метохија / Свечано отворена зграда општине Грачаница

Свечано отворена зграда општине Грачаница

Otvaranje zgrade opstine Gracanica 1Данас је у Грачаници свечано отворена зграда општине Грачаница. Изградња овог објекта је започета 2010.године. Градоначелник општине Грачаница Бојан Стојановић обратио се мештанима и рекао да ће овде моћи да остварују своја права.

„ Сада ћемо радити боље. Није било лако у претходном периоду, неће бити лако ни у предстојећем, ми нисмо народ који жели бити у заблуди, а до то не би смо били морамо да будемо јединствени”, реко је Стојановић.

Окупљеним мештанима обратио се и високи представник  ЕУ на Косову Самуел Жбогар и честитао отварање нове општине.

„ Желим да изразим задовољство што сам овде данас са вама. Велика ми је част да сам у прилици да отворим прву општинску зграду која је грађена уз подршку ЕУ. Није случајност што је то баш овде у Грачаници, ово је највећа српска општина. Зграда је спремна да се администрација усели и пружа услуге грађанима. Желим вам успешан почетак рада”, рекао је Жбогар.

На свечаном отварању присутнима се обратио и заменик премијера у институцијама у Приштини Слободан Петровић који је такође пожелео срећан почетак рада у новој згради.

„ Драго ми је да сам овде данас. Пре четири године када смо започели изградњу главни противник била је сумња неких људи у могућност функционисања ове општине. Својим упорним радом успели смо да задобијемо њихово поверење. Циљ ове општине је да напредујемо и заједно решавамо све проблеме”, рекао је Петровић.

Након обраћања народу, градоначелник је пресецањем траке свечано отворио зграду општине.

Check Also

Петковић Вељи: Док је Вучић на челу Србије неће бити ни Мајдана ни признања Косова

Чим Приштина призива нови Мајдан у Београду, значи да чезне за оном влашћу која би …