Главна / Друштво / Славиша Јовановић нови лидер Локалног савета села Радева

Славиша Јовановић нови лидер Локалног савета села Радева

radevoСлавиша Јовановић, дипломирани економиста из Радева изабран је вечерас за председника Локалног савета, који ће са још четворо члана, Небојшом Величковићем, Славишом Петровићем, Јасмином Максимовић и Живком Митровићем представљати ово место и сарађивати са општином Грачаница у циљу остваривања бољих услова за живот свих мештана.

У присуству комисије коју је образовала Скупштина општине Грачаница, мештани Радева су јавним гласањем одлучили да их у наредне три године представља Славиша Јовановић.

На основу уредбе коју је донела Скупштина општине Грачаница, 28.09.2015.године, а тиче се сарадње општине са селима и градским четвртима, Локални савет као представничко тело грађана биће задужено за сарадњу са општином и општинским органима.

Улога предедника и чланова савета биће, како је регулисано у члану 10, да организују састанке у зависности од потребе насељеног места, доносе одлуке, закључке, дају мишљења и препоруке, усвајају план рада и брину да Савет функционише у складу са уредбом.

Локални савет има посебну улогу када је у питању економски развој, урбано и рурално планирање, заштита животне средине,организовање културних и спортских активности, а све у сарадњи са локалном самоуправом.

Мандат председника и чланова сеоског савета траје 3 године од дана избора.

До 30. новембра на територији општине Грачаница у 19 села биће изабрано укупно 20 председника савета,од тога 2 у Грачаници.

Наредни избор за председника сеоског лидера и чланове Локалног савета, биће одржан у Дому културе у Сувом Долу за мештане Новог Насеља сутра 29.10.2016. године, у 17 часова, а за мештане Сувог дола на истом месту и у исто време већ наредног дана 30.10.2016 године.

Check Also

Веште руке Стефанове

ОШ „Десанка Максимовић“ у Косовској Каменици позната је по бројним радионицама.  Дуборез је нови занат …