Главна / Друштво / Данас почиње обнова докумената за дечији додатак

Данас почиње обнова докумената за дечији додатак

skupstina_grada_pristinaГрадска Управа за здравство, социјалну политику и друштвену бригу о деци града Приштине данас почиње са пријемом докумената за обнову помоћи породици са децом, односно дечијег додатка, чије право истиче 30. новембра 2016.године.

Документа је неопходно обновити како би се остварило право на ову врсту помоћи и у наредној години.

Корисници су у обавези да уз захтев, приложе и многобројна документа, међу којима фотокопију важеће одлуке помоћи породици са децом за 2015/2016. годину, очитану биометријску личну карту за пунолетне чланове домаћинства, потврду о приходима за последња три месеца (август, септембар и октобар) за сваког члана који остварује приходе. Такође, потребно је да лица која нису у радном односу као доказ приложе потврду коју издаје национална служба за запошљавање, а неопходна је и потврда о својству редовног ученика за децу школског узраста.

Да би се остварило право на дечији додатак потребне су и фотокопије оверених здравствених књижица за родитеље и одрасле чланове домаћинстава наведених у захтеву, као и изјава о заједничком домаћинству и лична изјава да подносилац захтева непосредно брине о деци за коју подноси захтев.

Захтев и документа се предају градској управи за здравство, социјалну политику и друштвену бригу о деци СГ Приштина са седиштем у Грачаници сваког радног дана до 25. новембра текуће године.

Check Also

ПУ “Ђурђевак” у Грачаници испратила још једну генерацију предшколаца

Предшколска установа „Ђурђевак“ у Грачаници организовала је приредбу и свечану доделу сертификата деци која су …