Главна / Вести / Косово и Метохија / У Грачаници претучен осамдесетпетогодишњи старац

У Грачаници претучен осамдесетпетогодишњи старац

kuca_pretucenog_vojislavaСиноћ нешто после двадесет часова у породичној кући у улици Јанићија Поповића, више починилаца са фантомкама на главама напалo је и  брутално претукло  85-годишњег Војислава Поповића док су његовој  унуци,  која тренутно живи  у истој кући, везали руке и онемогућили да дозове помоћ.

Прва помоћ претученом старцу указана је на хируршкој клиници у Грачаници, а дежурни лекар и управник Хирургије  Драган Перић  каже да се ради о тешким телесним повредама.

„Пацијент је довезен колима Хитне помоћи, а у тренутку пријема био је свестан и оријентисан. На левој страни лица имао је више повреда и раздеротина, који смо санирали. Лево око му је било потпуно затворено од отока, а постоји повреда и носа због чега смо пацијента упутили на даље лечење у Клинички центар у Косовској Митровици“.

Видно узнемирени станари улице, као и рођаци претученог старца упутили су апел полицијској служби у Грачаници да хитно пронађе починиоце, као и да поспеши безбедност грађана на овом простору.

„После позива сина претученог Војислава отишла сам са девером и тамо смо затекли стравичан призор. Војино лице је било у крви, а његова преплашена унука Татјана (25) рекла нам је да јој је неко затворио уста у тренутку када је разговарала телефоном са својом  мајком и да  једино што је видела су тројица маскираних нападача, који су њој покушавали да ставе  фластер на уста, а деду тукли и тражили новац. Ово је страшно и ми се, после бројних крађа које се и сада дешавају, а и овог бруталног напада, не осећамо нимало сигуно. Питам се да ли треба да неког убију па да полиција реагује, јер починиоци увек остану непознати“, рекла је за наш програм Горица Поповић, рођака претученог Војислава.

Наша екипа није успела да добије изјаву командира Полицијска станице у Грачаници јер, иако нам је претходно речено да сачекамо да командир сиђе, након десет минута чекања дежурни полицајац  казао нам је да командир није ту, да је на састанку, а да ће се након истраге огласити званичним саопштењем.

 

Check Also

Обележено 19 година од убиства деце у Гораждевцу-Живимо као јагањци међу вуковима поручује отац убијеног Панте Дакића

У цркви Рођења Пресвете Богородице у Гораждевцу, парастос убијеним српским дечацима Ивану Јововићу и Панти …