Главна / Вести / Косово и Метохија / Дрецун очекује прецизирање детаља о локалним иѕборима

Дрецун очекује прецизирање детаља о локалним иѕборима

milovan_drecunПредседник Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије Милован Дрецун изјавио је да од данашњих разговора у Бриселу о Косову очекује да се прецизирају детаљи везани за одржавање предстојећих локалних избора на Косову и Метохији.

Дрецун је, поводом разговора председника Владе Србије Ивице Дачића и косовског премијера Хашима Тачија, уз посредовање високе представнице ЕУ Кетрин Ештон, рекао да је важна имовина Србије, али и имовина свих наших грађана, који су протерани са Косова и Метохије.
“Отвориће се вероватно и још нека питања везано и за телекомуникације и за електроенергетски систем”, истакао је Дрецун, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк.

Дрецун је нагласио да је неопходно да се формира јединствена српска листа за локалне изборе на Косову и Метохији, који су заказани за 3. новембар, иза које би стао Београд, јер би та листа била велика брана да Приштина има доминантну позицију у заједници српских општина.

Он је оценио да ће у наредном периоду доминирати питање положаја Српске православне цркве и њене имовине, истичући да је “овај први Бриселски споразум почетни корак у нормализацији односа”.

Дрецун је рекао да би требало да уследи још споразума којима би се стабилизовали односи и спречили било какви једнострани потези Приштине.
“На нама је да нормализујемо односе да би смо истовремено створили услове за економски просперитет државе и за наставак реализације спољнополитичких приоритета од којих је један од најважнијих чланство у ЕУ и да ојачамо сопствени капацитет за одлучујућу фазу борбе за Косово и Метохију”, рекао је Дрецун.

Дрецун је најавио да ће се одлучивати и о коначном статусу Косова и да верује да би једног дана могла да буде и одржана међународна конференција на којој би учествовала и Руска Федерација под окриљем УН и ЕУ и Америка.

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …