Главна / Вести / Косово и Метохија / Јакшић: Састанци у Бриселу корак ка независности

Јакшић: Састанци у Бриселу корак ка независности

jaksicПосланик ДСС-а Марко Јакшић оценио да је сваки састанак у Бриселу корак даље ка независности Косова и Метохије. Састанци иду на нашу штету, јер се код Срба који тамо живе рађа гнев и страх од тога шта ће да изгубе, каже Јакшић.

Сваки састанак у Бриселу корак је даље ка независности Косова и Метохије, оценио је посланик Демократске странке Србије Марко Јакшић.

“Сваки састанак у Бриселу дешава се на нашу штету, рађа страх и гнев код Срба шта ће да изгубе, да ли је то Електродистрибуција или телекомуникације. Сваки састанак је корак даље ка независности још једне албанске државе на Балкану”, рекао је Јакшић новинарима у парламенту.

Он је поновио став да Срби на Косову и Метохији не треба да изађу на локалне изборе 3. новембра, јер је, како је рекао, то последња линија одбране Косова у оквиру Србије, будући да се тим изборима “заокружује незавиност”.

Јакшић је оценио да постоји идеја странака које су потписале бриселски споразум да се за локалне изборе формира јединствена српска листа, али да сматра да би та листа могла да се зове “јединствена издајничка листа”

 

Check Also

Петковић: Стано чита само оно што му одговара

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да портпарол ЕУ Петер Стано …