Главна / Вести / Косово и Метохија / Помоћ за народне кухиње на КиМ

Помоћ за народне кухиње на КиМ

narodnaВлада Војводине послала је нови контигент од 25 тона брашна хуманитарне помоћи народним кухињама на Косову, вредности 800.000 динара.

“Помажемо најугроженијима. Постоји шест народних кухиња које имају 1.800 корисника, а међу којима је и 80 деце из две основне школе. Ти људи немају коме да се окрену, живе у енклавама које се налазе ван северног дела Косова и које су, на неки начин, запостављене”, изјавио је председник Владе Војводине Бојан Пајтић.

Пајтић је подсетио да је Војводина за шест година послала на Косово више од 10,5 милиона динара помоћи у намирницама, санитарним производима и грађевинском материјалу.

Помоћ Војводине послата је на иницијативу Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске Српске православне цркве, на чије се молбе за помоћ Влада Војводине одазвала већ два пута.

Координатор Епархије Ђорђе Јовановић рекао је да већ 12 година Црква покушава да обезбеди барем један топли оброк за најугроженије становнике. По његовим речима, данас послате намирнице трајаће до јесени.

Пајтић је рекао и да је потребно отворити тржиште да би становници Косова којима се помаже, могли да продају своје пољопривредне производе и остваре елементарну егзистенцију.

Check Also

Одржан први турнир у стоном тенису у Грачаници

У организацији Стонотениских клубова Косова и Метохије одржан je  први Видовдански турнир у стоном тенису под …