Главна / Вести / Косово и Метохија / Последња рунда дијалога значајна због мира и стабилности

Последња рунда дијалога значајна због мира и стабилности

dalibor_jevticМинистар за повратак и заједнице у косовској влади Далибор Јевтић изјавио је да је састанак делегација Београда и Приштине у Бриселу био од изузетне важности за мир и стабилност на Косову.

Јевтић је рекао да мир и стабилност немају алтернативу и да је зато синоћни састанак и наставак дијалога у Бриселу био од изузетне важности за мир и стабилност на Косову и да састанци у Бриселу нису никада били лаки, а понајмање овај последњи.

“Они који су против дијалога и који не разумеју важност разговора у Бриселу суштински не разумеју колико је важан мир, колико је важна стабилност и да нам једино мир и стабилности могу помоћи да се читаво косовско друштво развија у сваком смислу те речи,” нагласио је Јевтић.

Он је оценио да изостанком толеранције и разумевања међу народима на Косову изостаје и мир и да се то понајвише осети код повратника у повратничким срединама где људи, након повратка на Косову, само желе да живе мирно.

“Зато сам одувек био и увек ћу бити против изговарања тешких речи, против ставова да нам дијалог није потребан јер, као што је то више пута речено и неоспорно утврђено, боље је и 100 година преговарати него један дан ратовати,” казао је он.

Јевтић је додао да је било доста сукоба, губитака људских живота, патњи и да треба да се окренемо будућности и разговарамо.

“Зато исказујем снажну подршку дијалогу у Бриселу јер подршка дијалогу значи и подршку миру и стабилности,” закључио је Јевтић.

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …