Главна / Вести / Косово и Метохија / Грачаница: У четири места инсталирана нова расвета

Грачаница: У четири места инсталирана нова расвета

расветаУ четири места општине Грачаница постављена је нова модернија јавна расвета, саопштено је из Одељења јавне службе.

Нове ЛЕД сијалице инсталиране су у Грачаници, Кишници, Сушици и Ливађу, на основу пројекта “Инсталација јавне расвет и земена постојећих светиљки новим ЛЕД сијалицама у општини Грачаница”.

Тим поводом данас је између Комисије општине Грачаница, представника ДЕМОС-а и извођача радова извршен технички пријем радова.

Како је за сајт општине Грачаница изјавио пројект менаџер општине Грачаница Бојан Трајковић постављено је преко 220 нових ЛЕД сијалица.

„У Грачаници, мерно место код школе „Краљ Милутин“ постављено је 96 сијалица, у Кишници постављено је 35, у Сушици уграђено је 55, а у Ливађу 43 сијалица“, казао је Трајковић.

Укупна вредност пројекта износи 37.735 евра од чега је 70 % средстава обезбедио ДЕМОС преко Владе Швајцарске, док је 30 % обезбедила општина Грачаница.

Меморандум о сарадњи на пројекту енергетске ефикасности, који подразумева модернаицзацију јавне расвете потписали су прошле године председник општине Грачаница Владета Костић и представник програма ДЕМОС Норбер Пијалс.

Том приликом председник Костић је истакао да ће нова расвета са модернисм ЛЕД светиљакам бити квалитетнија, као и да ће допринети бољој безбедности у нашој општини.

Check Also

Драгица Гашић: Покушавам да издржим уз Божју помоћ, али све су ми покрали, чак и инсулин

Невоље Драгице Гашић, једине српске повратнице у општини Ђаковица не престају. Након повратка, из посете …