Главна / Вести / Косово и Метохија / Томић и Сарди о „Нашем плану“ и пројектима Канцеларије за питања заједница

Томић и Сарди о „Нашем плану“ и пројектима Канцеларије за питања заједница

17357182_1614076275291373_559692944_oДиректор Канцеларије за питања заједница Иван Томић данас је програме и пројекте које спроводи ова канцеларија, а који су од изузетног значаја за све заједнице, као и пројекте из  програмске платформе „Наш план“ представио италијанском амбасадору на Косову Пјеру Кристоферу Сардију.

У разговору са амбасадором Сардијем, Томић је истакао да су верификација диплома, стажирање, студија заступљености заједница у институцијама и подршка младима кључни приоритети Канцеларије ове године.

„То су пројекти од општег значаја. Очекујемо подршку свих релевантних фактора, посебно међународне заједнице. Без њихове подршке реализација многих пројеката не би била могућа. Подршку Амбасаде Италије на Косову добили смо за верификацију диплома, али данас смо размотрили и неке нове могућности сарадње “, казао је Томић.

Говорећи о пројектима из програмске платформе „Наш план“  и о свему што је до сад урађено, Томић је амбасадору Кристоферу Сардију представио неке од пројеката који су урађени у Великој Хочи и Прилужју. Италијански амбасадор се посебно заинтерсовао за Велику Хочу, тако да је договорено да заједно обиђу Хочу, али и остала места.

Амбасадор Сарди  је истакао да је задовољан радом Канцеларије за питања заједница и најавио подршку и у наредном периоду.

Check Also

Драгица Гашић: Покушавам да издржим уз Божју помоћ, али све су ми покрали, чак и инсулин

Невоље Драгице Гашић, једине српске повратнице у општини Ђаковица не престају. Након повратка, из посете …