Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић сa студентима Факултета политичких наука

Ђурић сa студентима Факултета политичких наука

s9Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас групу студената Факултета политичких наука Универзитета у Београду, које је упознао са радом и надлежностима Канцеларије, као и функционисањем институционалног система Републике Србије у јужној покрајини.

Ђурић је том приликом истакао да ће држава Србија по сваку цену очувати своје институције на Косову и Метохији и наставити да финансијски помаже српском народу у покрајини, чији опстанак у великој мери зависи од те врсте помоћи.

Студенти су у отвореном разговору од директора Канцеларије за Косово и Метохију добили информације о дијалогу Београда и Приштине, и увид у начине на који Приштина опструира спровођење споразума важних са српски народ у покрајини.

Изразивши задовољство због чињенице да млади академци у централној Србији показују велико интересовање за политику Србије и положај српског народа, Ђурић је објаснио да је веома важно да што већи број људи у централној Србији буде детаљно упознат са политичким дешавањима у покрајини.

Ђурић је позвао студенте Факултета политичких наука да посете Косово и Метохију, понудивши им сву потребну логистичку и другу подршку Канцеларије за КиМ.

Check Also

Петковић: Групи верника забрањен улаз на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић на административном прелазу Јариње, приликом повратка са КиМ, наишао …