Главна / Култура / Представа “Кир Јања” премијерно одиграна у Грачаници

Представа “Кир Јања” премијерно одиграна у Грачаници

IMG_8302У великој сали Дома културе премијерно је одиграна представа “Кир Јања” по тексту Јована Стерије Поповића, а у режији Дејана Цицмиловића. Оно што је занимљиво када је ова представа у питању јесте да је она рађена у сарадњи Факултета драмских уметности са Народним позориштем Приштина. Глумци Стефан Ђоковић, Катарина Јеличић, Никола Ђорђевић, Милица Мандић и Ђорђе Коцић су студенти треће и четврте године глуме, а учешћем у представи “Кир Јања” пружила им се већ прва прилика за професионални наступ на сцени. Представа је рађена по тексту Јована Стерије поповића, али је радња премештена у садашње време.

– Живимо у времену када је новац, похлепа, покужај тражења моћи преко новца нешто што је почело да бива свакодневница. Управо, врло често због похлепе људи почињу да губе тај неки однос према породици и не виде шта се око њих дешава. Због тога врло често долази до пропасти породице. Управо ту причу причамо у овој представи – каже Дејан Цицмиловић, редитељ ове представе.

Представа је одиграна у пуној сали Дома културе и испраћена је овацијама и аплаузима.

Check Also

Позоришту „Јанићије Поповић“ из Дома културе „Грачаница” највише награда на овогодишњем фестивалу „ Моравски Цветић“

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе Грачаницa освојило је четири награде на четвртом Међународном фестивалу …