Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Вучић је достојан, дорастао, снажан и јак да нас води и бори се

Ђурић: Вучић је достојан, дорастао, снажан и јак да нас води и бори се

djuric leposavicПотпредседник СНС-а и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је на почетку свог обраћања да су “покушали да нас спрече да се нађемо овде зато што се плаше наше снаге и јединства, зато што се плаше да на чело Србије дође човек који у Бриселу, Берлину, Вашнгтону и Москви… каже да је Косово Срце Србије”.

Додао је да се слобода у ланце не може везати и да ће се од 2. априла занти какава судбина чека грађане Србије у наредних пет година. “Александар Вучић је достојан, дорастао и снажан, јак, мудар и паметан, спреман да нас води, штити и да нас представља”, рекао је Ђурић.

Додао је да је у “Бриселским казаматима провео више од 90 дана и нагласио да је Вучић преко 60 пута ишао да се бори.

“Наш предсеник никада није попустио, није дозволио да се укину наше институције на КиМ, да се руши наша културна баштина, али изазова није мало и немојмо гајити илузије да их неће бити ” рекао је он, и испричао анегдоту како је Вучић реаговао када су тражили да призна формрирање тзв. косовске војске.

“Обавестио сам га шта се од Србије тражи а он је само мирно рекао да питам тог Мусу да ли су се сами тога сетили, или им је неко рекао”.

“Данас њега подржавају и социјалисти и читава слободно мислећа Србија. Други април је дан од којег зависе многе године , ми овде на КиМ имамо додатну одговорност јер изласком на изборе ми треба да докажемо снагу државе , јединство и нашу решеност да се боримо на челу са Александром Вучићем за наше личне и политичке слободе.

Према његовим речима кандидати пораженог ДОС-овског режима се плаше наше снаге и ншег јединства.

“Александар Вучић је једини политичар у Србији који има храбрости да подигне свој глас, мишицу и да одбрани српски народ на КиМ. Док је он ту, можете мирно да спавате”, истакао је Ђурић и нагласио 2. априла побеђујемо за наше породице, за садашњост, за мудру политику, за слободу коју ћемо ми дочекати.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …