Главна / Вести / Косово и Метохија / У Грачаници одржана општинска смотра рецитатора

У Грачаници одржана општинска смотра рецитатора

recitatoriПод слоганом „Песниче народа мог“, у Дому културе у Грачаници , данас је одржана 47. смотра рецитатора.

Ученици основних и средњих школа са територије СГ Приштина, презентовали су песме које су припремили у сарадњи са својим менторима, а секретар Културно-просветне заједнице КиМ, која је и организатор ове манифестације, Ратко Поповић, каже да је задовољан избором песама као и наступима ученика.

„Избор песама деце је у складу са њиховим узрастом и психофизичким могућностима. Углавном су бирали поезију домаћих аутора, а има и доста песама аутора са ових простора што ме радује“.

Поповић истиче да је јако задовољан досадашњим резултатима наших младих рецитатора, који су на републичким такмичењима  освајали запажене резултате.

„ У неколико претходних година неки од наших ученика освајали су треће место на републичкој смотри рецитатора, а били смо углавном увек у првих седам, што је за нас јако велики успех, ако знамо да долазимо са говорног подручја које није толико убедљиво и уверљиво за тамошње жирије“, каже Поповић.

Након општинских смотри, следе окружна такмичења, а рецитатори који освоје прва места у три категорије (од првог до четвртог разреда, од петог до осмог и категорија средњошколаца), одлазе на републичко такмичење које ће, средином маја месеца, бити одржано у Ваљеву.

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …