Главна / Култура / Музичка школа „Стеван Мокрањац“ организује Васкршњи концерт

Музичка школа „Стеван Мокрањац“ организује Васкршњи концерт

sandra_nemanjaМузичка школа „Стеван Мокрањац“ организује велики Васкршњи концерт, који ће бити одржан 12.априла у просторијама ове школе у Лапљем Селу.

„Васкршњи концерт организујемо већ неколико година  и надамо се да ће постати традиционалан. Концерт ће почети у 18 часова, а присутни ће имати прилику да чују познате композиције, како класичне, тако и наше традиционалне музике“, истакао је, за програм РТВЦ Грачаница, професор у Музичкој школи Немања Ђорђевић.

Средња Музичка школа „Стеван Мокрањац“ однедавно је смештена у згради образовног центра у Лапљем Селу, док oсновна функционише у оквиру основних школа у Грачаници и Гуштерици.

„Сада су нам услови за рад знатно бољи у новој згради, са новим инструментима и у овој школи се сада ради на један озбиљнији ниво. Припремамо се  и за упис нових ђака, али још увек нисмо одредили датум  када ће бити провера склоности и способности, што ће бити благовремено објављено на сајту Музичке школе“, рекао је Ђорђевић и додао да ће 8 кандидата ове године моћи да упише Средњу музичку школу.

Поред тога, професори и ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“  припремају се и за учешће на Фестивалу младих пијаниста у Београду, а прошлогодишњи победник овог фестивала био је управо ученик ове школе Филип Мирковић.

Check Also

Мале балерине из Грачанице, добитнице великих фестивалских награда у Београду

Мале балерине из Школе балета у Грачаници са међународне Олимпијаде за плес централног Балкана одржаног …