Главна / Култура / У Лапљем селу одржан велики Васкршњи концерт

У Лапљем селу одржан велики Васкршњи концерт

muyicka skolaУченици нижих и виших разреда Музичке школе „Стеван Мокрањац“ одржали су данас велики Васкршњи концерт, у просторијама ове школе у Лапљем Селу.

Велики број посетилаца имао је прилику да ужива у извођењу познатих композиција, како класичне, тако и наше традиционалне музике.

„Ово је само део ученика који похађа нашу школу, а композиције које су извели су иначе уврштене у градиво које они  уче и вежбају“, каже Андрија Јовић професор стручних предмета у средњој музичкој школи.

Средња Музичка школа „Стеван Мокрањац“ однедавно је смештена у згради образовног центра у Лапљем Селу, док oсновна функционише у оквиру основних школа у Грачаници и Гуштерици.

Професор Немања Ђорђевић изразио је задовољство посетом концерту и истакао да очекује да ће овај догађај постати традиција.

„Сада су нам услови за рад знатно бољи у новој згради, са новим инструментима и у овој школи се сада ради на један озбиљнији ниво. Припремамо се  и за упис нових ђака, али још увек нисмо одредили датум, каже  Ђорђевић.

Поред тога, професори и ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“  припремају се и за учешће на Фестивалу младих пијаниста у Београду, а прошлогодишњи победник овог фестивала био је управо ученик ове школе Филип Мирковић.

Check Also

Мале балерине из Грачанице, добитнице великих фестивалских награда у Београду

Мале балерине из Школе балета у Грачаници са међународне Олимпијаде за плес централног Балкана одржаног …