Главна / Култура / Књига о Призрену Боривоја Угриновића

Књига о Призрену Боривоја Угриновића

knjiga BORA USKOKOVICДом културе „Грачаница“ у четвртак, 27. априла организује промоцију књиге Боривоја Угриновића „Путешествије старим и новим светом“, саопштено је из те установе.

„Књига Путешествије старим и новим светом Боривоја Угриновића, истакнутог призренског новинара, хроничара и песника, сачињена је од осам литерарних делова (прича, приповести, импресионистичких записа). Он дочарава амбијент свога града и косовског усуда, и није му страно понирање у измаштану прошлост и литерарно оживљавање сугестивних ликова и догађаја“, написао је рецензент Ђорђе Јевтић.

Боривоје Угриновић (1961. Призрен) је професионални новинар. Био је уредник више телевизијских редакција у Призрену, Приштини, Београду, Нишу, Прокупљу, Гњилану. Током ратних година 1998-1999. био је извештач са Косова и Метохије и Југа Централне Србије. Након егзодуса Срба са Косова и Метохије живи у Нишу. Члан је Удружења новинара Србије, Друштва новинара Косова и Метохије, Друштва књижевника Косова и Метохије.

Промоција ће се одржати 27. априла у Богословији у Призрену са почетком у 13 часова и у Дому културе „Грачаница“ истог дана у 20 часова.

Check Also

Позоришту „Јанићије Поповић“ из Дома културе „Грачаница” највише награда на овогодишњем фестивалу „ Моравски Цветић“

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе Грачаницa освојило је четири награде на четвртом Међународном фестивалу …