Главна / Друштво / Забрањено паљење гума за 1. мај поручују из Одељења инспекције

Забрањено паљење гума за 1. мај поручују из Одељења инспекције

DSC05880У  сусрет празнику Међународни Дан рада- 1. мај,Одељење инспекције општине Грачаница најавило је да ће кажњавати све оне који буду палили гуме и остали гумени отпад.

Инспектори ће, у сарадњи са Туристичком организацијом Грачаница и полицијом, пратити ситуацију на терену и у складу са законом најстрожије кажњавати лица која буду палила гуме, а све у циљу очувања животне средине.

„Апелујемо на све грађане да не пале гуме и гумени отпад за предстојећи празник, у супротном ће одговорни бити кажњени. Закон о заштити ваздуха строго забрањује паљење гума и свако лице које почини такав чин биће санкционисано“, рекаоједиректор инспекције Милош Димитријевић, најавивши сарадњу са Туристичком организацијом Грачанице, која ће  у будућем периоду помагати Одељењу инспекције  у виду позајмљивања дрона, како би се спречило одлагање смећа, паљења стрњишта и друго.

Паљење гума на отвореном испушта угљен-диоксид и друге опасне материје које изазивају озбиљне здравствене проблеме, загађују животну средину и угрожавају живот људи, те се апелује на суграђане да то не чине.

Из Одељења инспекције поручују мештанима да пријаве сва неодговорна лица, која кршењем закона загађују околину, а буду примећена.

Check Also

Ракић: Међународна заједница не види тежак положај Срба

Боримо се да међународним представницима укажемо на тежак положај нашег народа и да им представимо …