Главна / Култура / Премијера “Сигурне мушке куће” у Грачаници

Премијера “Сигурне мушке куће” у Грачаници

IMG_8869Публика у сали Дома културе лепо се насмејала и орасположила уз још једну представу Народног позоришта из Приштине, која је премијерно приказанау Грачаници. Реч је о представи “Сигурна мушка кућа” по тексту Александра Југовића, а у режији Ивана Денића. Ово је иначе прва Денићева представа коју гледамо у Грачаници. Улоге су поверена Игору Дамњановићу и Нади Блам. Дуо драма. У неку руку, пародија. Мушко-женски односи, насиље мужа над женом или жене над мужем, секс, алкохол, сигурне куће, све је обухваћено на један веома комичан начин. Да представа буде пун погодак, да насмеје и испуни очекивања у великој мери су допринели Нада Блам и Дамњановић.

– С обзиром да сам први пут на Косову, да је публика ово добро прихватила, мислим да је ово био један добар почетак и надам се да ће представа да се игра и даље и видим јој неку светлу будућност – рекао је Денић након представе.

– Трудили смо се да ово испадне добро и мислим да је то публика видела. Иначе, већ сам долазила у Грачаницу и са београдским представама, а и приватно са глумцима. Упркос томе што је било мање посетилаца због празника, публика је овде јако добра – каже Нада Блам.

IMG_8874У Дому културе у Грачаници љубитељи позоришта последњих година имају прилике да врло често гледају позоришне представе. У највећој мери управо Народног позоришта из Приштине, али и гостујућих позоришта. За сада сви су разлози да се похвалимо богатим позоришним, па самим тим и културним животом.

Check Also

Отворена изложба слика Томислава Трифића

У оквиру обележавања 27. Сабора културног стваралаштва Србије данас је у просторијама ОШ „Свети Сава“ …