Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Србија никоме не прети, нити се плаши претњи бегунаца од правде

Ђурић: Србија никоме не прети, нити се плаши претњи бегунаца од правде

MARKO DJURICДиректор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је саопштио данас, поводом изјаве Рамуша Харадинаја да ће, ако постане премијер, а Србија не избрише Косово из свог устава, он трећину територије Србије присвојити Косову, да Србија никоме не прети, нити се плаши претњи бегунаца од правде.

“Ова провокативнанајава Рамуша Харадинаја је само још једна потврда колико је пуштање осумњичених за најтеже злочине на слободу претња за мир и стабилност у региону”, истиче Ђурић у саопштењу.

Он напомиње да је на Косову и Метохији почела предизборна кампања и верује да ће се албански политичари утркивати у ратоборности, јер сепаратисти и пресвучени терористи немају бирачима ништа друго да понуде.

“Сепаратизам је албанском народу на Косову и Метохији донео само сиромаштво и одлазаку економску емиграцију као једину шансу за преживљавање. Сепаратизам је добро донео једино вођама сепаратиста, који су се преко ноћи од лажних марксиста и следбеника Енвера Хоџе преобразили у милионере и милијардере, а сада те милионе и милијарде стечене на крви Срба и Албанаца на изборима треба бранити мржњом и лудошћу”, закључује се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића.

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …