Главна / Вести / Косово и Метохија / Симић:Државне границе се знају и њих неће одређивати никаква демаркација

Симић:Државне границе се знају и њих неће одређивати никаква демаркација

slavko simicПредседник посланичке групе Српска листа у Скупштини Косова Славко Симић изјавио је данас да изјава Рамуша Харадинаја не доприноси миру и да се такве изјаве користе за унутрашње потребе Албанаца.

Симић је рекао да се такве изјаве дају због ванредних парламентарних избора који су заказани за 11. јун и да су Срби на КиМ навикли на те ствари, као и да неће пристати на претње.

“Државне границе се знају где су и то неће одређивати никаква демаркација. Овакве изјаве су нестабилне, неодгоорне и поруке које не доприносе миру. Очекујемо да реагује међуанродна зајендица и пре свега Брисел. Ако се до избора настави окаква реторика бићемо у веома лошој ситуацији”, нагласио је Симић.

Како је рекао, формирање Заједнице српских општина је императив за Српску листу и ЗСО ће бити релевантна институција. Српска листа ће, како очекује Симић, бити јединствена на предстојећим изборима на КиМ.

Он је рекао да је Српска листа увек окупљала све оне који су хтели да превазиђу странчке и личне несугласице.

“Наши грађани треба да схвате важност избора и да организовано изађу на биралишта. Морамо да градимо патнерски однос са институцијама у Приштини. Српски политички представници ће ускоро моћи да говоре, а друга страна ће морати да спусти главу и ћути”, навео је Симић. Симић је додао да ће се Српска листа фокусирати у наредном периоду на развој пољопривреде и инфратсруктуре, отварање нових радних места, али да се створи позитиван амбијент за повратак нашег народа на КиМ.
Извор: Танјуг,РТС

Check Also

ККиМ: Османи или не жели дијалог, или не схвата концепт мирољубиве политике

Контрадикторност и апсурд су постали омиљене реторичке фигуре политичара у Приштини, који из дана у …