Главна / Друштво / Венац дочекао децу из Подгорице

Венац дочекао децу из Подгорице

Дечији ансамбл Венац из Доње Гуштерице јуче у поподневним сатима дочекао чланове КУД-а Ђурђевданско коло из Подгорице, који ће бити у гостима наредна три дана.

Деца из Подгорице смештена су код својих другара у Доњој Гуштерици. На овај начин чланови дечијег ансамбла Венац узвраћају гостопримство од пре два месеца када су деца из Доње Гуштерице била гости КУД-а Ђурђевданско коло у Подгорици.

Дечији ансамбл Венац из Доње Гуштерице и КУД Ђурђевданско коло из Подгорице, у сарадњи са Домом културе из Доње Гуштерице, одржаће концерт данас концерт у црквеном дворишту у Доњој Гуштерици са почетком у 19 сати.

Коло српских сестара из Подгорице је долазак деце искористило и послало дечију гардеробу за социјално угрожене породице, коју су представници Венца предали хуманитарном удружењу “Мајка девет Југовића” у Грачаници, које ће гардеробу расподели на праве адресе.

Венац ће за своје госте, која су по први пут на Косову и Метохији, организовати посету манастирима Високи Дечани, Пећке Патријаршије, Грачанице као и Газиместана.

Check Also

Обележен Дан Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици

Дан Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици обележен је Свечаном академијом у …