Главна / Друштво / Може ли се у Црну Гору без пасоша?

Може ли се у Црну Гору без пасоша?

МУП Црне Горе је саопштио да нема промена у режиму преласка државне границе за држављане Србије који путују у Црну Гору.Наведено је да држављани Србије могу то да учине са важећом личном картом или пасошем.
Из црногорске Управе полиције је речено да остаје исти режим и за децу која путују са једним родитељем или без родитеља – морају да имају одговарајући документ са фотографијом и писмену сагласност ако не путују с оба родитеља.
Претходно је портал Каматица објавио да није могуће ући у Црну Гору са личном картом, по сазнању од анонимног возача аутобуса да је у претходна 24 сата враћен велики број српских туриста са црногорске границе.
“После прикључивања Црне Горе НАТО-у дошло је до промене закона, па је сада за улазак у ову земљу потребно поседовати пасош“, наведено је.
Из црногорског МУП је тим поводом речено да су држављани Србије и до сада могли прелазити преко територије и боравити у Црној Гори до 90 дана са важећом путном исправом односно пасошем без визе.
“Држављани ове државе могу улазити, прелазити преко територије и боравити у Црној Гори до 30 дана са важећом личном картом, односно другом исправом на основу које се може утврдити њихов идентитет и држављанство”, наводи се у саопштању.

МУП Црне Горе је одбацио наводе појединих медија да је већи број држављања Србије враћен са државне границе са Црном Гором.

Наиме, за претходна 24 часа у Црну Гору је ушло укупно 21.489 лица, а изашло 19.058 лица.

У назначеном периоду регистрован је један случај недозвољавања уласка у Црну Гору јер лице није испуњавало услове за прелазак државне границе, наводи се у саопштењу.

Извор: Б92

Check Also

Обележен Дан Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици

Дан Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици обележен је Свечаном академијом у …