Главна / Вести / Косово и Метохија / Видовдан у Грачаници започео Светом архијерејском литургијом

Видовдан у Грачаници започео Светом архијерејском литургијом

У порти манастира Грачаница одржана је свечана литургија поводом Видовдана коју су служили Патријарх српски Иринеј, владика рашко-призренски Теодосије и владика Атанасије, уз саслужење свештенства и монаштва Српске православне цркве. Литургији су присуствовали директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, помоћници директора Канцеларије Душан Козарев и Љубомир Марић, председник Српске листе Славко Симић, председник општине Грачаница Владета Костић, принц Александар и принцеза Катарина Карађорђевић, као и велики број наших суграђана и гостију.

Патријарх Иринеј је након литургије, у обраћању окупљеном народу, честитао свима празник. Како онима који су овде, тако и свима широм Србије и света.

– Ако има дана када сви заједнички мислимо, када нешто заједнички осећамо , нешто што нас испуњава снагом и даром Божјим, то је дан Видовдана. Дан када је српски народ доживео свој Велики петак, своје велико страдање и велико своје распеће. То страдање и то распеће траје до дана данашњег. И трајаће док буде овог света – рекао је у својој беседи српски Патријарх.

Check Also

У српским срединама на КиМ једна особа преминула, 17 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији регистровано је 17 новозаражених корона вирусом, једна особа …