Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић у Грачаници: Наставићемо борбу за Косово и Метохију

Ђурић у Грачаници: Наставићемо борбу за Косово и Метохију

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, након литургије у манастиру Грачаница честитао је свим грађанима Видовдан.

– Видовдан је празник српске душе. Видовдан нас подсећа и опомиње на то да као народ немамо будућност без неговања наше традиције, наше историје, наше духовности, без очувања нашег писма, без бриге о нашој души. Косово и Метохија је не само срце, већ и душа и образ целог српског народа. Зато је важно да овде, са Косова и Метохије, данас поручимо да од наше борбе за Косово и Метохију, никада нећемо одустати. То није борба само за територију и квадратне километре, већ је и борба за очување нашег идентитета. За очување онога што јесмо као народ – рекао је испред манастира Грачанице Марко Ђурић.

Он је нагласио да ће Влада Србије наставити да помаже српском народу на Косову и Метохији.

– Наставићемо да се боримо за то да нас овде буде што је могуће више. Наставићемо да водимо политику разговора са Албанцима, јер је и то део наше борбе да останемо и опстанемо на овим просторима. То је део политике коју је подржало више од 80 посто грађана Косова и Метохије, који су снажно подржали политику председника Вучића, чији је циљ да створи трајни мир на овим просторима и да Србија и српски народ опстану на Косову и Метохији – додао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је искористио прилику и да се захвали епархији рашко-призренској што увек стиже свуда и што је њихова нада и упорност, истрајност допринела опстанку српског живота на овим просторима.

Check Also

У српским срединама на КиМ једна особа преминула, 17 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији регистровано је 17 новозаражених корона вирусом, једна особа …