Главна / Вести / Косово и Метохија / Марко Ђурић – Спречити кршење људских права Богдана Митровића

Марко Ђурић – Спречити кршење људских права Богдана Митровића

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић упозорио је привремене институције самоуправе у Приштини да ће, уколико не буду поштована елементарна људска права Богдана Митровића, којег је полиција дословно киднаповала приликом посете Мушутишту, у општини Србица, по лажној, бандитски конструисаној оптужници за наводне ратне злочине, бити испитана могућност за утврђивање кривичне одговорности особа које су укључене у његов прогон.

Делегацији Канцеларије за Косово и Метохију, у којој су били званичници Канцеларије и адвокати, данас није било омогућено да посети притвореника, иако је добијена сва потребна документација за реализовање те посете, и нико није толико наиван да поверује да је реч о самовољи обезбеђења затвора у Подујеву.

Посете затвореницима су, подсећам, дозвољаване и у време владавине најозлоглашенијих диктаторских режима широм света, а привремене власти у Приштини су данас јасно демонстрирале какво друштво желе да створе – а то је друштво у кoјем ће Срби бити жртве апартхејда, правног и сваког другог насиља.

Ако Приштина мисли да ће овакво диктаторско поступање донети ишта добро албанском народу на Косову и Метохији или сепаратистичким амбицијама њихове политичке елите, онда се грдно варају, јер оваква пракса може само довести до ескалације међуетничке мржње и неповерења на Косову и Метохији, од чега корист не могу имати ни један ни други народ.

Сведоци смо најбруталније хајке једног институционалног система против недужног човека, чија је једина кривица то што је Србин и што неће да се помири са чињеницом да је организована дружина узурпатора насилно запосела српске куће и имања у општини Србица и бројним другим општинама широм Косова и Метохије.

Још једном наглашавам да је последњи тренутак да представници међународних институција на Косову и Метохији реагују како би се спречило даље кршење људских права Богдана Митровића.

Check Also

Пребројани гласови у 30 општина, убедљива победа СЛ

Централна изборна комисија завршила је пребројавање изборних гласова у 30 косовских општина, а према првим …