Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа осуђује забрану доласка Ђурићу и Шарчевићу

Српска листа осуђује забрану доласка Ђурићу и Шарчевићу

Одлуком да се забрани долазак на Косово и Метохију директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу и министру просвете, науке и технолошког развоја Младену Шарчевићу који су требали да посете институције Републике Србије, школе и Универзитет у Косовској Митровици, представници косовских Албанаца су још једном показали међународној јавности колико су лицемерни када говоре да желе унапређење односа са Србима и помирење српског и албанског народа.

Српска листа најоштрије осуђује овакво нецивилизацијско понашање и забрану кретања у 21. веку. Позивамо међународне представнике на Косову и Метохији да обуздају екстремисте којима не одговара мирно решење проблема и дијалог који се у Бриселу води под покровитељством Европске уније.

Тековине Европске уније се урушавају пред очима њихових представника на Косову и Метохији и они морају да реагују.

Без обзира на све грађанима поручујемо да држава Србија и Српска листа ће наставити борбу за опстанак и унапређење српских институција на Косову и Метохији и бољи живот Срба. У тој намери нас ништа неће спречити и данашње отварање Студентске поликлинике је добар пример за то.

Check Also

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима …