Главна / Вести / Косово и Метохија / Јевтић са највишим представницима УНХЦР-а о поспешивању процеса повратка

Јевтић са највишим представницима УНХЦР-а о поспешивању процеса повратка

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић састао се данас са регионалном представницом УНХЦР-а  за Југоисточну Европу Ани-Кристин Ериксон ( Anne – Christine Eriksson ) и шефом УНХЦР-а на Косову Нарасима Раом.

На састанку који је одржан у Министарству за заједнице и повратак разговарало се реализацији програма које министарство спроводи са УНХЦР-ом, који ће поспешити процес повратка.

Истакнуто је да је сарадња УНХЦР-а и МЗП-а у решавању нагомиланих проблема када је у питању повратак расељених веома важна и да је у протеклом периоду била интензивна и на задовољавајућем нивоу.

Министар Јевтић је током састанка рекао да је због застоја у формирању институција доста изгубљено на времену када је повратак у питању и истакао да од формирања нове владе очекује напредак и искрено учешће других институција у решавању проблема расељених.

Током састанка је такође закључено да су позититивни примери повратка, повратак расељених из Црне Горе и Македоније, који се спроводе у оквиру Скопског процеса и да се са овими сличним програмима треба наставити.

Министар Јевтић је регионалну представницу УНХЦР-а  за Југоисточну Европу Ани-Кристин Ериксон ( Anne – Christine Eriksson ) и шефа УНХЦР-а на Косову Нарасима Раа упознао да је министарство заједно са Данским саветом за избеглице – ( ДРЦ/ДСИ ), започело један велики пројекат, а то је пројекат затварања колективних центара.

Check Also

Приштина, почело пресељење избеглица из Авганистана у Велику Британију

Група од 117 избеглица Авганистана напустила је привремено боравиште на Косову и Метохији И пребачена …