Главна / Друштво / ОШ Кнез Лазар у уређеним просторијама започела нову школску годину

ОШ Кнез Лазар у уређеним просторијама започела нову школску годину

Директорица Основне школе Кнез Лазар у Доњој Гуштерици Слађана Вукадиновић рекла је у емисији Пријатно поподне Радио Грачанице да је школска година у овој школи, која је уједно и једна од школа са највише ученика на простору централног Космета, почела на време и у нешто бољим условима, с обзиром на то да је школа уређена у току летњих месеци. Завршено је кречење учионица, тако да ће ученици у освеженом простору боравити у току нове школске године.

Нови приоритет биће уређење спољашних површина, не само у матичној школи, већ и у истуреним одељењима у Горњој Гуштерици и Ливађу.

– Имамо добру сарадњу са општином Грачаница, Косовским округом и Канцеларијом за Косово и Метохију. У случају асфалтирања прилаза за школу у Ливађу, имамо обећање од општине да ће то у скоријем року бити завршено – каже Слађана Вукадиновић.

Бесплатни уџбеници намењени за децу која су социјално угрожена такође су подељени, као и за децу која су у породицама четврто, пето или шесто дете.

Од директорице ове школе сазнајемо и да се ученици баве бројним ваннаставним активностима и да су били врло активни на спортским дешавањима, одакле су донели и бројна признања.

Check Also

Витошевић: Како расте Косовска Митровица као град тако ће расти и Универзитет

Јуче је на територији општине Косовска Митровица почела реализација пројекта изградње нове, модерне зграде Универзитета …