Главна / Друштво / У ОШ „ Миладин Митић“ ове године одељење више

У ОШ „ Миладин Митић“ ове године одељење више

У једној од највећих и најстаријих школа на централном косову, ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу,  ове године ће у централној школи бити два прва разреда.

 Разлог томе је већи број уписаних ђака у првом разреду, а директор школе Љубиша Караџић каже да је ове године укупно уписано 65 првака који наставу, поред централног објекта у Лапљем Селу где ће бити 38 првака, похађају и у два истурена одељења у Преоцу где је уписано 20 првака и у  Чаглавици где оове године има 7 првака.

И поред отежаних услова за рад, који се пре свега односе на простор, Караџић истиче да школа добро функционише.

„Настава је почела на време и одвија се несметано, а недостатак простора нас прати већ годинама уназад , јер у  нашој школи наставу похађају и ученици три средње школе, а то су Гимназија, Економска, и Машинска  школа. Све то успевамо да ускладимо, али се надам да ће се изградњом Средњошколског центра ствари променити“, каже караџић, који истиче да и поред тога ова школа има и можда најбоље опремљен кабинет за информатику и рачунарство, предмет који је од ове године  обавезан.

Оно што школи недостаје је и одговарајућа фискултурна сала, јер је претходна смештена на другом спрату ове школе, која је и доста стара, јер је грађена још од 1962-1964. године.

Нова фискултурна сала, чија је изградња у току и коју финансира локална самоуправа општине Грачаница, ученици су према првобитном плану требали већ да користе, али она још увек није завршена.

„ На жалост немамо информацију када ће са завршити нова фискултурна сала која се гради у дворишту наше школе и која је једно импозантно и модерно здање, грађено по светским стандардима. Сала има око 700 квадрата, свлачионице и тоалете, а предвиђено је и уградња грејања, тако да ће њеним завршетком наши ученици али и овдашња омладина добити одличан простор за бављење разним спортовима“, казао је Караџић.

ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем селу ове године обележила је 127.годишњицу постојања.

Check Also

Поповић упутио честитку исламским верницима поводом Курбан Бајрама

Председник општине Грачаница Срђан Поповић упутио је честитку свим исламским верницима поводом Курбан Бајрама. „ У име …