Главна / Вести / Косово и Метохија / Наћи ће се решење за исплату минималца

Наћи ће се решење за исплату минималца

VulinДиректор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин је рекао да је Канцеларија свих протеклих месеци упозоравала на кашњење у исплати привремене новчане накнаде за раднике на Косову и Метохији и да ће то радити и у наредном периоду.

„Све што је у границама наших могућности ми ћемо радити и сигуран сам да ће се средства наћи , она су предвиђена и мораће бити додељена онима којима по закону и припадају“, рекао је Вулин током боравка у Лепосавићу

Он је додао да „тај проблем може да се реши на једном веома простом састанку“ и запитао ко ће страдати од блокаде пута на северу Косова и Метохије?

„Да ли ће бити оштећени становници севера Косова и Метохије или становници Суботице или Будимпеште. Страдаће људи који овде живе јер ће каснити млеко, деца ће теже моћи да се крећу, неко ће страдати због врућине и све може да се реши“ , рекао је Вулин и нагласио „не постоје две супротстављене стране „.

Он је позвао грађане да буду јединствени и поручио им да не дижу барикаде према својој држави Србији.

„ Другу државу немате и нико вас боље не разуме наго ваша држава, и кад касни она ће испунити своју обавезу али притисак је на погрешној страни“, рекао је Александар Вулин.

Газиводе је српско

Што се тиче преговора око Газивода нисмо приближили ставове, рекао је Вулин коментаришући ток разговора Београда и Приштине о овом питању.

„Приштина полази од претпоставке да све њима припада и то Београд не може и неће прихватити. То је веома удаљено од реалности јер се на пример, једна трећина Газивода налази на простору Општине Нови Пазар, потопљено је на десетине српских села и десетине хектара српске земље да би се напунило 37 колометара воде“ , рекао је он.

Додао је да „по бриселском споразуму Србија има право на своју имовину а држава је спремна да све што јој припада да Заједници српских општина а не Приштини“, рекао је Алексансдар Вулин.

Check Also

Петковић: Убедљива победа СЛ показује важност српског јединства

Директор Канцеларије за КИМ Петар Петковић изјавио је данас да је убедљива победа Српске листе …