Главна / Друштво / Небојша Денић: Креативност и стваралачки дух усађени у генима наших људи на КиМ

Небојша Денић: Креативност и стваралачки дух усађени у генима наших људи на КиМ

„Љубав према музици и писању песама само је део креативности и стваралачког духа свих нас који живимо на овом простору“, каже продекан Природно-математичког факултета  у Косовској Митровици проф. Небојша Денић, који је недавно  снимио и издао своју прву песму „ Још увек је небо плаво“ за ПГП РТС.

Професија професора информатичких предмета нема неке велике додирне тачке са музиком, али Денић истиче да је музика била оно у чему је уживао са својим друговима у време школовања и остала његова велика љубав.

„Сви ми који живимо на овим просторима имамо у генима и тај осећај за музику, а добра поп музика и неке те праве вредности обележиле су и моју младост.Тада је било ин свирати гитару на игранкама, певати и ту неку позитивну емоцију усмеравати у том правцу“, каже Денић.

У његову прву песму уткани су и предели косова и Метохије, а Денић који је рођен и живи у Новом Насељу код Липљана каже да је то сасвим логичан след ствари.

„ Још за време школских дана волео сам поезију и као и већина мојих другова писао сам песме. Неке од њих ћу и снимити као што сам ову за коју сам радио по свом тексту а аранжман је радио такође неко ко је са ових простора, а то је Дејан Аксић музичар из Приштине који сада ради за ПГП РТС.

Денић припрема још неколико песама, које ће ускоро снимити такође за ПГП, а музиком се каже не бави у комерцијалне сврхе већ ради свог личног задовоства.

Гостујући у емисији „Пријатно поподне“ на таласима Радио Грачанице проф Денић поручио је младим људима на овом простору да позитивно носе оно што им је Богом дано, да то усмеравају и раде, развијају и буду истрајни у томе, а успех ни у ком случају онда неће изостати.

Check Also

Поповић упутио честитку исламским верницима поводом Курбан Бајрама

Председник општине Грачаница Срђан Поповић упутио је честитку свим исламским верницима поводом Курбан Бајрама. „ У име …