Главна / Друштво / Шта ћемо да радимо када падну бандере?

Шта ћемо да радимо када падну бандере?

“Док једном не смркне, другом не сване”. Треба ли да се деси трагедија, пожар, удар струје или нешто још горе, па да дође до постављања нових бандера, тамо где је неопходно? Треба ли баш неком да смркне?

У многим селима општине Грачаница могу се видети накривљене бандере, дотрајале, оштећене или у стању распадања. Приликом олујног ветра, најчешће се дешава да се неке и сруше. То је један од узрока због чега, посебно у местима која гравитирају липљанској општини, услед сваког невремена, па чак и слабијег ветра долази до нестанка струје.

Оно што представља додатни проблем јесте што се велики број бандера налази у двориштима, као и поред самих стамбених објеката, тако да постоји опасност да пад изазове велику штету, а с обзиром на то да је у питању струја, треба мислити и на опасност по људски живот.

Постоји неколико опција, иако наши суграђани не верују да и једна може да доведе до решења овог проблема. Становници могу да упуте захтев са потписима КЕДС-у или да очекују да ће нека од институција апеловати на дистрибутере струје да овај проблем реше. Постоји и могућност да грађанин сам купи бандеру, али је то најтежа опција, јер пара се нема. Међутим, судећи по чињеници да је овај проблем заступљен у готово свим сеоским срединама на Косову, тешко да ће до решавања проблема, односно, постављања нових бандера брзо доћи.

Ипак, можда би се додатно требало ангажовати око постављања бандера, бар на најкритичнијим местима.

Check Also

Молитвено сабрање поводом великог сабора у Добротину

Српска Православна парохија добротинска у Добротину позива верни народ, да на трећи дан Свете Тројице …