Главна / Вести / Србија / Јевтић: Борићемо се за повратак сваке српске породице на Косово

Јевтић: Борићемо се за повратак сваке српске породице на Косово

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, данас се у Краљеву састао са интерно расељеним лицима. На састанку коме су присуствовали градоначелник Краљева Предраг Терзић и начелник Рашког округа Небојша Симовић, Јевтић је рекао да је данас у овом граду како би на директан начин саслушао проблеме расељених и пружи потребне информације и одговоре око питања које се односе на могућности повратка расељених на Косово.

Јевтић је расељенима, њих четрдесет колико је данас било на састанку, пренео уверавање да ће се борити за сваког Србина, за сваку српску породицу да се на Косово врати.

„На одлуку о повратку расељених поред безбедности у неким срединама утиче и питање економије. Нама је циљ и то сам у разговору са расељенима рекао да сваку српску породицу која се раселила, на Косово вратимо и у овом тренутку у складу са стратегијом коју Министарство за заједнице и повртак има, тај повратак може да буде свуда тамо где те породице желе “, рекао је министар Јевтић.

Јевтић је рекао да све оне који на повратку раде, генерално мучи продаја српске имовине.

„ Гледамо да нађемо решења заједно са Српском православном црквом и да имовину која се продају Срби заједно са Црквом откупљујемо, јер су та имања у оним срединама у којима је тешко живети“, рекао је Јевтић.

На састанку је министар конкретно одговорио на неколико захтева расељених који су тражили решавање њиховог стамбеног питања како би се вратили на Косово.

Check Also

ММФ потврдила раст српског БДП од 6,5 одсто

Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) одржала је продуктивне разговоре са српским властима о политикама за …