Главна / Култура / Аматерско позориште “Јанићије Поповић” успешно наступило у Суботици

Аматерско позориште “Јанићије Поповић” успешно наступило у Суботици

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ је јуче на сцени Дечјег  позоришта у Суботици извело представу „Кући“ a наступ младих глумаца из Грачанице је одржан у склопу 24. Међународног фестивала позоришта за децу.

Нагласивши да сарадња са аматерским позориштем “Јанићије Поповић” секцијом Дома културе „Грачаница“ постоји већ неколико година директорка Дечијег позоришта из Суботице и члан савета 24 Међународног фестивала позоришта за децу Марта С. Ароксалаш је реклаПредстава „Кући“ је редитељски одлично конципирана, морам да напоменем да сам пре почетка представе била у дилеми да ли ће ова деца моћи да изнесу овај изузетно озбиљан комад, озбиљан текст који треба психолошки изнети,али сада након одгледане представе сматрам да су у томе успели да и да су спремни да се носе са тако тешким задатком.
Овогодишњи фестивала позоришта за децу у Суботици окупио је више стотина учесника из 30 земаља.
За најбољу представу фестивала ст ручни жири је прогласио представу „Повест о иконописцу Дионисију“ редитеља Олега Жугжде Регионалног позоришта лутака Теремок“ из Вологда, Русија.
Одлазак представе „Кући“ на фестивал у Суботицу помогла је Општина Грачаница.

Check Also

Јевтић: За филм “Тома”, након три приказивања у Грачаници, тражи се карта више

За тренутно најактелнији филм „Тома“ у грачаничком биоскопу, и после три приказивања, тражи се карта …